• Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, morgen in huis.
  • €4,50 Verzendkosten
  • Gratis verzending vanaf €59,00
  • Niet tevreden, geld terug garantie
  • Anifit bestellingen alleen onder www.gezond-huisdiervoer.nl
Home » Anifit » Kattenartikelen » Voeromstelling kat

Kattenvoer

Omstelling  

Je kat en haar spijsverteringssysteem zijn gewend aan het voer dat ze gegeten hebben.

Katten raken, net als honden, gewend aan het eten dat ze krijgen.

We hebben een paar tips voor je samengesteld voor een probleemloze verandering van voedsel.

 

Geef je lieveling de gelegenheid om te wennen aan het nieuwe voer. Hoe ouder je huisdier is en hoe groter het verschil met het nieuwe voer, hoe langer het omschakelingsproces duurt. De omschakeling duurt meestal een week, maar kan ook twee tot vier weken duren.

Tip: Katten zitten waarschijnlijk vast aan hun gebruikelijke voedsel door geuren en bepaalde ingrediënten. De ervaring leert dat het helpt om het nieuwe voedsel vanaf de eerste dag te mengen met het oude voedsel. Wees consequent en laat je niet van de wijs brengen als ze het in eerste instantie laten staan. Ruim het voedsel dat na een half uur nog niet gegeten is niet op maar wacht de volgende maaltijd af.

Als je kat het nieuwe voer niet accepteert, kan je voedingsconsulent je nog meer tips geven om de acceptatie van de Anifit in de eerste paar dagen te verhogen.

Let op: Bij een verandering van voeding voert het lichaam soms een ontgifting uit, waarbij opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam worden uitgescheiden. Zachte ontlasting of een slechte adem zijn tekenen van een dergelijke ontgifting en zijn heel normaal.