• Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, morgen in huis.
  • €4,50 Verzendkosten
  • Gratis verzending vanaf €59,00
  • Niet tevreden, geld terug garantie
  • Anifit bestellingen alleen onder www.gezond-huisdiervoer.nl
Home » Anifit » Hondenartikelen » Voeromstelling hond

Hondenvoer 

Omstelling

Honden raken, net als katten, gewend aan het eten dat ze krijgen.

We hebben een paar tips voor je samengesteld voor een probleemloze verandering van voedsel.​

 

Geef je lieveling de gelegenheid om te wennen aan het nieuwe voer. Hoe ouder je huisdier is en hoe groter het verschil met het nieuwe voer, hoe langer het omschakelingsproces duurt. De omschakeling duurt meestal een week, maar kan ook twee tot vier weken duren.

Belangrijk: Start de voeromzetting met slechts één soort en voer dit soort volledig tot je met een nieuwe soort begint. Het spijsverteringssysteem past zich sneller aan het nieuwe voedsel aan.

Tip: Het is zeer nuttig om het voer in de eerste weken met voldoende vlokken aan te vullen. We raden aan om in het begin dezelfde hoeveelheid vlokken aan het voedsel toe te voegen. Afhankelijk van de acceptatie, verlaagt je geleidelijk de hoeveelheid vlokken tot een derde van de hoeveelheid voer.

Mocht je hond toch ongewoon reageren op het Anifit-voer, neem dan contact op met je voedingsconsulent.

Let op: Bij een verandering van voeding voert het lichaam soms een ontgifting uit, waarbij opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam worden uitgescheiden. Zachte ontlasting of een slechte adem zijn tekenen van een dergelijke ontgifting en zijn heel normaal.